Nasrettin Hoca Anaokulu

Vizyon: Vizyonumuz; çocukların gelişim düzeyleri, ilgi ve ihtiyaçları gözetilerek, çağdaş ve güncel eğitim programları ve yaklaşımları aynı zamanda MEB’in okulöncesi eğitim programı çerçevesinde, evrensel, bilimsel temelli, sanatsal, spor ve kültürel etkinliklere önem veren, özgün, yaratıcı ve orijinal ürünleri ve fikirleri destekleyen bir eğitim anlayışı ve aile katılımını önemseyen yaklaşımla eğitimine devam edebilen bir kurum olmaktır.

*Çocuklara kendi etkinliklerini seçebildikleri ortamlar hazırlayarak, onların, izleme, uygulama, tamamlama ve yorum yaparak kendilerini ifade etme ve özdisiplin yeteneklerini geliştirmelerine olanak tanıyan, *Çocukların bilgi edinmede oyun, gözlem ve duygularını kullanarak kendilerini ve birbirlerini tanımaya çalışmalarını teşvik eden,
*Çocuğun öğrenmede etkin, seçici ve karar verici, öğretmenin ise teşvik edici, öğrenmeyi kolaylaştırıcı bir görev üstlenmesini sağlayan,
*Çocuğun öğrenme ve bilgi edinmede zihinsel kapasitesini kullanabilmesi için çevre ile etkileşimini sağlayan,
*Aydınlatma, ses düzeni, güvenlik, havalandırma, temizlik, yaşam/oyun alanı konularında mevcut standartlara uyan ve yeni standartların geliştirilmesi için yol gösteren,
*Tüm velilerin eğitsel etkinliklere katılımını sağlayarak, çocuğun ev yaşantısı ile okul yaşantısını birleştirmesine ve çocuk-aile ikilisinin birlikte öğrenmesine katkıda bulunan,
*Toplumun özelliklerine uygun ancak program akışını da göz ardı etmeyen,
*Personelinin yüksek motivasyonla çalıştığı ve bu motivasyonun getirdiği olumlu özellikleri çocuklara yansıttığı,
*Çocuklara, onların daha sonraki eğitimlerine temel oluşturacak kaliteli eğitim veren,
*Tüm okulöncesi alanında çalışanlarla karşılıklı etkileşim içinde, şeffaf, geri bildirimlere dayalı istekler doğrultusunda gelişmeye açık,
*Personelinin, velilerinin ve öğrencilerinin parçası olmaktan mutluluk ve gurur duyduğu, araştırmacı kimliğini yeni projelerle destekleyen, eğitime katkıda bulunan ve sürekli gelişim gösteren, bir okul olmaktır.

Misyon: Nasrettin Hoca Anaokulunda, öğrenciler, bilgiyi ezbere dayalı olarak değil, araştırarak, sorgulayarak, yaparak ve yaşayarak edinirler. Çocuklar, öz disiplini ve benlik saygısı gelişmiş, toplumda birey olarak yer aldığının farkında olan, paylaşımcı, kendini ifade edebilen, sorumluluk sahibi, kendi haklarını korurken başkalarının haklarına saygı gösteren, gelenek ve göreneklerimize karşı duyarlı, doğayı koruyan ve Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı bireyler olmak üzere eğitim alırlar. Kurumumuzda açık kapı politikası izlenmektedir; başta velilerimiz olmak üzere isteyen herkes,anaokulumuzu ziyaret edebilir. Ailelerimizin katılımını gönülden desteklemekte, onlara kendilerini çocuk eğitimi ve gelişimiyle ilgili konularda geliştirebilecekleri, öğretmenlerimizle birlikte çocuklarının eğitimiyle ilgili sorumlulukları paylaşabilecekleri ve sınıflarında çocuklarıyla birlikte vakit geçirebilecekleri bir ortam sunmaktayız.
Nasrettin Hoca Anaokulu okulöncesi eğitimde yeni gelişmeleri takip ederken, sadece çocuklarımıza değil yetişkinlere de günümüz toplumsal ve eğitim koşullarına uygun bilgi vererek ve diğer benzer kurumlarla işbirliği halinde çalışarak başarılı olmayı hedeflemektedir.

Başarılar:

Sportif Etkinlikler: Satranç, Jimnastik, Zeka Oyunları
Bilimsel Etkinlikler: Robotik - Kodlama
Proje Çalışmaları: Okullarda Orman

Telefon - (416)2272457

WEB - https://nasrettinhoca.meb.k12.tr

Adres - KARAPINAR MAH. 2746 SK. NASRETTIN HOCA ANAOKULU BLOK NO: 2 MERKEZ / ADIYAMAN

Yerleşim Yeri - KARAPINAR MAH.2746.SK. NO:2

Ulaşım Karapınar Minibüsleri ile yapılabilir.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık MERKEZ